Dr. Jurja Dobrile 42, Velika Gorica
kavur.hr@gmail.com
+385 1 62 15 567

Webley & Scott Hrvatska

Kavur d.o.o. je ovlašteni zastupnik za Webley & Scott Hrvatska.

Webley & Scott jedno je od najstarijih imena u industriji oružja s gotovo dva stoljeća proizvodnje nekih od najpoznatijih vatrenih oružja koje je svijet ikada vidio – revolvera Webely, sačmarica i pušaka Webley.

Pištolji i revolveri

Prvi proizvodni revolver Webley pojavio se 1853. godine. Poznat kao Longspur, to je bila udarna kapisla s cijevom cijevi i kuglični pištolj. Neki ga smatraju najboljim revolverom tog vremena jer je mogao pucati jednako brzo kao i suvremeni revolveri Colt, a brže se punio. Međutim, ručno izrađeni Longspur nije se cijenom mogao natjecati s masovno proizvedenim revolverima kao što je Colt, a proizvodnja nikad nije bila jednaka onoj Webleyevih konkurenata Adamsa iz Trantera.

Airguns

Nakon dominantnog uspjeha tržišta pištolja i sačmarica, Webley je odlučio ući na tržište zračnog oružja početkom 1900-ih kada je Zakon o vatrenom oružju Ujedinjenog Kraljevstva iz 1920. zahtijevao od ljudi da dobiju potvrdu o vatrenom oružju za kupnju ili posjedovanje vatrenog oružja. Nakon nekoliko godina razvoja, Webley je izdao svoj prvi zračni pištolj, Mark I 1924. Webley je objavio svoju prvu zračnu pušku (Mark I Air Rifle) dvije godine kasnije, 1926. Zračna puška Webley Mark I postavila je standard za takvo oružje. Puška s razbojnom cijevi, oprugom, danas je vrlo kolekcionarski primjerak. Nasljedni model, MKII služba (1929.), postala je poznata kao služba jer se koristila za obuku vojnih regruta. Danas kompletan pištolj u originalnoj kutiji može postići čak 3000 dolara.

 

 

 

hr
EUR Euro